Lumnos geeft advies en ondersteuning bij toxicologische en gezondheidskundige vragen, verwoordt de zaken helder en helpt creatieve oplossingen te vinden.

Lumnos bestaat sinds 1 oktober 2001

Wat doen we?

We verzorgen adviezen op het gebied van giftige stoffen en gezondheid en zijn gespecialiseerd in wetenschapscommunicatie. Ons werkgebied omvat onder meer arbeidsomstandigheden, nieuwe voedingsmiddelen en andere consumentenproducten.

Hoe doen we dat?

We doen onderzoek aan de hand van de medische en toxicologische literatuur en interviewen deskundigen. We bieden ondersteuning bij discussies, trainingen en lezingen op het gebied van gezondheid en de blootstelling aan stoffen. Het verzorgen van heldere teksten over complexe onderwerpen is onze specialiteit. We schrijven bijvoorbeeld rapporten en (wetenschappelijke) artikelen voor deskundigen, maar ook teksten voor brochures, boekjes, documentaires en websites, die bedoeld zijn voor een breder publiek.

Wat inspireert ons?

De naam Lumnos is een knipoog naar het Latijnse woord lumen (licht, oog). We willen licht op ‘ingewikkelde zaken’ laten schijnen. Het zeepaardje in ons logo staat voor het onverwachte; bij zeepaardjes wordt het mannetje zwanger. We nodigen bij onze projecten uit om oog te hebben voor het ongerijmde, het verrassende en voor datgene wat niet aan de oppervlakte ligt.

Creativiteit

De mooiste ontdekkingen worden vaak per ongeluk gedaan. Maar wat is per ongeluk? Je kunt je lang en grondig in iets verdiepen en toch niet tot oplossingen komen. Vaak helpt het om afstand te nemen van de geijkte denkpatronen. Om tot nieuwe ideeën en inzichten te komen is het nodig vertrouwen te hebben in de eigenwijze zijpaden in je geest.

We denken graag samen met anderen na over creativiteit en over hoe we daar meer gebruik van kunnen maken in werk, leven en het vormgeven van de wereld. Daarom verzorgen we de Workshop Creativiteit, op onregelmatig basis, op onverwachte momenten en op aanvraag.